maanantai 29. marraskuuta 2010

Lunta Erfurtissa




Erfurttin joulumarkkinoilla on oikeasti todella kaunista ja paljon hyviä tuoksuja! Sunnuntaina kävin katselemassa ja maistoin Nuenbergiläistä Lebrkuchenia eli vahän piparkakun tapasta keksiä, joka maistui oikeastaan piparin ja jouluiseln hedelmäkuivakakun sekoitukselta.

Tänään aamulla kahdeksan maissa, kun menin luennolle oli jo satanut vähän lunta. Päivän mittaan lunta tuli aika reippaasta ja vieläkin sataa lisää. Saksalainen kullttuuri ja arkipäivä kielikurssilla kiersimme tänään Erfurtin keskustassa paikoissa, joissa Martin Luther on ollut, kuten Augustinoluostari, Michaeliskirkko ja Luthrin opiskelijaasuntola.

Ensimmäinen harkkamatka lumisateessa kämppiksen maastopyörällä. Tänään pääsin siis ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon jäälle. Jipii! Tauti on voitettu ja jäällä pääsin ryhmäni peesiin kiertämään rauhallista vauhtia kahdeksan kilometriä. 
Mikäs näissä maisemissa polkiessa! Vähän kyllä pelotti autojen seassa pyöräillä, koska näytti siltä, että kaikilla ei ole talvirenkaita eikä teiden putsauskaan ole mitenkään huippunopeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti