maanantai 6. syyskuuta 2010

Lähdöss Saksaan

Blogissani tulen kirjoittamaan pikaluistelusta, yliopisto-opiskelusta ja kaikesta siltä väliltä puolen vuoden Saksan reissultani.

Helsingin yliopiston kansainvälinen opiskelijavaihdon haku alkoi jo viime tammikuussa paperien pyörittelyllä. Maaliskuuhun mennessä olin lähettänyt saksan kielisen motivaatio kirjeen ja CV:n Erfurtin yliopistoon. Heinäkuussa sain innostavan kirjeen, jossa minut oli hyväksytty Erasmus vaihto-opiskelijaksi. Ihan tavallinen vaihto-opiskelija en taida kuitenkaan olla, sillä joka tyttö ei lähde sunnuntai aamuna yhdeksältä parin tunnin pyörälenkille. No ei siitä sen enempää, voit itse myöhemmin päättää, olenko hölmö, höyrähtänyt vai hurahtanut pikaluisteluun...

Taidan olla tällä hetkellä osa-aikainen opiskelija ja urheilla päätoimisesti. Lajini on pikaluistelu, jonka kautta olen tutustunut myös vaihto kaupunkiini Erfurtiin. Osallistuin vuoden 2006 junnu MM-kisoihin Erfurtissa. Mieleenpainuvinta tuolta reissulta Erfurtista on se, ettei kirkosta kannata suunnistaa. Otin aamulenkillä maamerkin kirkon tornista, mutta parikorttelia sokkeloisia pikkukatuja juostuani olin aivan eksyksissä. Saman tapaisia kirkontorneja näkyi kattojen yllä ainakin kahdeksan. Lopulta kysyin vastaan tulleelta poliisi partiolta lenkkiohjeita takaisin majapaikkaan.

Lähdön hetki koittaa ensi viikolla, joten vielä on paljon asioita hoitamatta ja tietysti se pakkaaminen. Laukkuihini on yrittämässä tungeksia aivan liikaa tavaraa: kilpapyörä, kahdet luistimet, teroitustelineet ja kahdeksan paria kenkiä... Jos näistä pienimmistä tavaroista aloitetaan luetteleminen. Seuraavan kerran kirjoitan kun olen saanut raahattua kaikki tavarani Erfurtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti