lauantai 18. syyskuuta 2010

Straßenbahn kurs / Ratikoiden törmäyskurssilla..

Eilen opin, että ratikoita ja raiteita kannattaa varoa pyörällä. Onnistuin ajamaan ratikkaraiteen yli niin, että pyörän renkaat tippuivat raiteeseen. En tietenkään pysynyt pystyssä, vaan lensin suoraan päin lyhtypylvästä. Onneksi mulla oli kypärä, vaikka pää ei tällä kertaa maahan osunut. Vähän aikaa keräiltyäni itseäni mukulakivikadulta tulin siihen tulokseen, että selvisin mustelmilla upeasta laskeutumisestani etanaperspektiiviin.

Vähän illemmalla, kun olin etsimässä nopeinta pyöräreittiä asunnoltani luisteluhallille, sain tuta ratikka linjan taas. Aina kun ratikka pysäsi ajoin sen ohitse, ja kun ratikka liikkui, se liukui ohitseni. Kun tätä ärstyttävää ohitus leikkiä oli jatkunut aikansa autotie yhtäkkiä katosi, jouduin ratikan ja kivimuurin väliin. Jarruja käyttämällä tilanne selvisi, kun kumpikaan vaihtoehdoista ei houkuttanut: ratikka vai kiviseinä.. Jarruta!!

Tänään otin vielä yhden oppitunnin ratikka-tien kanssa. Kosketus vuorossa oli suojatien turvakaiteet, johon pyöränsarvi kävelijää väistäessä osui. Arvaappas oliko vasemmankäden etusormi kaiteen ja sarven välissä? Toivon, että tämä ratikka kurssi olisi tässä ja olisin näillä tunneilla oppinut ajamaan ratikoiden kanssa sovussa. Täällä Erfurtissa on upeat pyörä reitit kun lähtee kaupungin ulkopuolelle. Lenkin aluksi pitää kylläkin pyöräillä 10-15 minuuttia ylämäkeen, koska Erfurt sijaitsee laaksossa niimpä joka ilmansuuntaan kohoaa mukavia mäkiä.

Olin tuutorini kaveriporukan mukana kahvilla ja täytyy sanoa, että nopea tempoisen ryhmäkeskustelun ymmärtäminen ja varsinkin siihen liittyminen on vielä vähän hankalaa saksaksi. Tähän saakka olen yrittänyt puhua täällä vain saksaa ja olenkin saanut saksan kielen taidoistani kiitosta tuutorin kaveriporukalta, kirjastossa, vuokrasopimusta tehdessä ja asuntolan huoltomieheltä, joka kävi laittamassa keittiöön lampun. Mutta kehden keskinen jutustelu on aivan eri asia kuin monen hangen keskustelut. Netin ilmainen sanakirja on ollut ahkerasti käytössäni ja tänään yllätin itseni ajattelemalla saksaksi ruokaa laittaessa. Maanantaina alkaa yliooistolla saksan kielikurssi, joten oppimista on odotettavissa.

1 kommentti:

  1. Jee! Mahtavaa, että oot päässy vauhtiin siellä, tosin toivottavasti sä ja sun pyörä pysyy kunnossa noiden ratikoiden melskeessä! :D

    VastaaPoista