perjantai 25. helmikuuta 2011

Bowling und Frankfurt

Taas on kulunut aikaa viime kirjoituksesta. Viime viikon loppuna siskoni ja luistelijakaveri Oulusta oli käymässä Erfurtissa ja he auttoivat minua jo viemällä ainakin kolmenkymmenen kilon edestä tavaraa Suomeen. Tietysti kiersimme myös kaupungin nähtävyydet: tuomiokirkon (Dom), Raatihuoneen (Rathaus) ja Kremebruecken (keskiaikaisen sillan, jolla asutaan nykyäänkin..) Lauantaina ja sunnuntaina kilpailimme. Ennen startteja kerkesin kuitenkin kaatumaan ja lyömään pääni jäähän sekä saamaan nilkaani ilkeän turvotuksen. Joskus sattuu ja tapahtuu..

Tiistaina hain tulokset ja todistukset kielitasokokeesta. Kielitasoni on nyt eurooppalaisen mittariston mukaan B2 tasoa. Tullessani tasoni oli suunnilleen B1, joten kielitaitotasoni on noussut ainakin yhden pykälän. Seuraavaksi mittaristossa on C1 ja C2 tosot, C2 toso tarkoittaa kuitenkin jo äidinkielen osaamistasoa. Illalla olimme treeniryhmän kanssa keilaamassa mun läksijäisiä juhlistamassa.


Eilen oli treenivapaa ja matkustin extempore Frankfurtiin turisteilemaan ja tapaamaan tuttua yliopistolta. Frankfurt am Main on vanhan Länsi-Saksan alueen puolella ja selvästi Erfurtia isompi sekä rikkaampi kaupunki. Näin pilvenpiirtäjät, monet pankki rakennukset, kävelykeskus kadun, vanhankaupungin ja tuomiokirkon. Parasta keskustassa oli kauppahalli, jossa oli kauppahalleille tyypillinen mahtava tunnelma. Myyjät olivat erityisen ystävällisiä ja kaikkea kummallista sai maistella. Ostin tietysti kassillisen tavaraa: pestoa, kuivattuja hedelmiä ja teetä. Aivan kuin ensi viikolla ei muutenkin tulisi ongelmia kaikkien tavaroiden raahaamisessa Suomeen.

Kun keskusta oli nähty oppaani vei meidät Thaimaalaiseen syömään ja sen jälkeen kuljeskelimme pienemmillä sivukaduilla. Täytyy sanoa, että nämä sivukadut olivat ihania ja persoonallisia. Jokainen liike oli oma yrtiyksensä, eikä minkään tusinaketjun osasia. Kiersimme kiinalaisessa kaupassa, suklaa puodissa, Bio marketissa ja kirpparilla. Illalla matkustin junalla 2,5h takaisin Erfurtiin. Olipas mukava päivä Frankfurtissa.

Tänään harkoissa oli sadanmetrin sprinntti vetoja ja tempokierros. Yllättavän hyvin tempo kierros sujui siihen nähden, että aamulla en olisi jaksanut millään nousta, kun tulin vasta niin myöhään kotiin. Mutta treenin jälkeen oli virkeä ja tyytyväinen olo: toisiksi viimeiset jäätreenit Erfurtin hallissa tällä kaudella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti